Co je slow fashion a proč by mě to mělo zajímat? 10 důvodů proč byste si měli vybrat slow fashion


Už jste někdy otevřeli svůj šatník nebo šatník vašeho dítěte a řekli si následující:
  • nemám nic na sebe, nic pořádně nesedí;
  • barvy jsou vybledlé i když se to vypralo pouze několikrát;
  • vypadají ošuntěle přestože jsou relativně nové;
  • vypadá jako by byl koupený před lety;
  • moje dítě jde na oslavu narozenin a vůbec nevim do čeho ho obléknout;
Už si ani nevzpomínáte proč jste nakoupili tu horu oblečení, ale matně si vzpomínáte na výprodej. Tak nejste sami.
Naše moderní móda a kultura oblékání podporuje něco co by se dalo nazvat “fast fashion” - spousty levného oblečení zaměřené na trendy co se neustále mění a není moc kvalitní – přesně toto vytváří kruh nekonečného nakupování a vyhazování.
Velká část tohoto oblečení se vyrábí na druhém konci zeměkoule lidmi, kteří pracují za velmi malé mzdy v těžkých podmínkách a jsou nuceni s výrobou spěchat a dále tím zatěžovat životní prostředí.
Proto jsme se rozhodli držet se zásad slow fashion.

Co je vlastně slow fashion?
Slow fashion je móda založena na vnímavosti. V podstatě je to móda do které je utkaná integrita.
Povíme si to takhle: V podstatě jde o to si vybrat méně šatů, které jsou ale o to kvalitnější a jejichž design je lichotivý a dlouhotrvající, místo toho aby podléhal poslední dočasné módě.
Toto oblečení je ideálně vyrobeno lidmi, kteří jsou rozumně zaplaceni a pracují v rozumných podmínkách. Dokonce je možná vyrobeno v zemích kde se prodává a tím pomáhá vytvářet pracovní příležitosti v textilním průmyslu daného regionu.
Pokud jste máma šijící pro svě děti, jste zářným příkladem slow fashion.
Je to o znovupropojení s našími oděvy – radši než je vnímat jako rychlé trendy nebo je vyhazovat, naším cílem je naťuknout do potěšení nakupování kvalitně vyrobeného oblečení s nadčasovým designem a taky aby lidé byli schopni rozeznat kvalitu a správně se o své oblečení starali.
Chceme investovat do něčeho co jé lichotivé pro nás i naše děti a vyrobit šatník s klasickými, odolnými oděvy obsahující několik zábavných, trendy kousků(protože stále milujeme módu!). Učíme se respektovat proces vytváření něčeho krásného, jedinečného a pohodlného.

Slow Fashon není typický sezónní módní trend
Slow Fashion reprezentuje vše co je “eko”, “etické”, “zelené” v jednom sjednoceném hnutí:
1. Bereme v potaz širší souvislosti
Chápeme že dopad naších kolektivních rozhodnutí může mít vliv na životní prostředí a také lidi. Jak na nás výrobcích, tak i na vás spotřebitelích.
2. Zpomalení spotřeby
Omezení surových materiálů omezením módního průmyslu může dovolit zemi aby se její regenerativní schopnosti daly do pohybu. Toto pomůže zmírnit tlak na přirozený koloběh a módní průmysl se tak může více sjednotit s tím co může země nabídnout.
3. Rozmanitost
Snažíme se udržet ekologickou, sociální a kulturní rozmanitost. Biodiverzita je důležitá protože nabízí řešení k změnám klimatu a degradaci životního prostředí. Zachováním tradičních postupů v módním průmyslu také dodává našému oblečení smysl a živost.
Účastníme se kampaní a pravidel chování, které pomáhají zajišťovat dobré podmínky pro zaměstnance. Milujeme to co děláme a děláme to co milujeme.
5. Kompatibilita se zákazníkem – móda s příbehem
Naši navrháři jsou schopni vytvořit oděvy, které nabízejí módu a emoční hodnotu. Tím, že vypráví příběh v pozadí nebo zvou zákazníka aby se stal součástí tvůrčího procesu, můžou uspokojit potřebu tvořivosti, identity a účasti.


6. Vynálezavost
Zaměřujeme se na použití místních materiálů a zdrojů a snažíme se podporovat rozvoj místního podnikání a dovedností.
7. Kvalita a krása jdou ruku v ruce
Upřednostňujeme klasický design nad pomijivými trendy a chceme přispět k dlouhověkosti vysoce kvalitních oděvů. Nabízíme také tradiční střihy a vytváříme tak nadčasové oblečení, které vaše děti můžou nosit jak na hřiště,ale také například na oslavu narozenin svého kamaráda a vždy budou vypadat skvěle.

8.Ziskovost
Ceny jsou často vysoké z důvodu začlenění dlouhodobě udržitelných zdrojů a naše výrobky uspokojí náročného zákazníka, který chce víc než fast fashion, plastové hračky a také mu nevadí zaplatit za kvalitu a design.
9.Povědomí
To znamená , že děláme rozhodnutí založena na osobních touhách, povědomí o spojení s ostatními lidmi a životním prostředím, ale také ochotou se chovat zodpovědně.
10.Zadostiučinění a štěstí
Také si vzpomínáte jak jste jako děti psali Ježíškovi? A žádali jste ho o hračku nebo případně oblečení? Také si vzpomínate na to očekávání, touhu a naději, že dostanete to po čem toužíte? A na ten okamžik štěstí když jste to skutečně dostali? Chceme abyste vy a vaše děti cítili stejnou radost když si zakoupíte náš výrobek. Chceme abyste po nákupu našeho výrobku měli pocit dobře utracených peněz a ne abyste oblečení vyhazovali do koše po měsíci.
Chceme aby si vaše děti užívali naše výrobky, nosili je od rána do večera(vaše děti můžou klidně nosit naše mikiny jako pyžama protože jsou velmi hebké a jemné).Chceme aby si užívali dobrodružství našeho superhdriny a aby se těšili na jeho další dobrodružství, chceme aby se smáli pokaždé když se podívají na jejich kamaráda Dragonella.

Chceme abyste žasli nad kvalitou výrobku a abyste se cítili šťastní pokaždé když oblečení vyndáte z pračky a řeknete si – Pane jo, pořád vypadá jako nové.
S láskou

Dragonello

http://dragonello.com/lookbook.html

https://cz.pinterest.com/Dragonellokids/boards/

https://www.facebook.com/eshopdragonello/

https://www.instagram.com/dragonellokids/




Komentáře

Oblíbené příspěvky