7 tipů jak připravit rodiče na školku

V našem předchozím blogu jsem se více soustředila na děti a jejich první dny ve školce. PRVNÍ DEN VE ŠKOLCE NEBO VELKÝ DEN BREKU
Většině rodičů se oči zalijou slzami při otázce jak vzpomínají na prví den ve školce svých děti. I ty nejvíce uvolněný rodiče si pamatují každý detail toho dne – a všechny smíšené emoce s tím spojené – s úžasnou přesností.Toto je velkou změnou pro každou rodinu.
Tak jaký je nejlepší způsob jak se připravit na školku?
Předpokládám, že už jste si vybrali školku, vše o ní víte a že jste tam s dítětem chvíli byli na návštevě. Pokud ne, tak je to povinnost.

Vyplňte všechna tel.čísla v případě mimořádné události

Nemůžu dostatečně zdůraznit, jak je důežité aby se s rodiči školka spojila rychle v případě mimořádné události


Vemte dítě na prohlídku očí a uší

Toto je zásadní. V případě, že mají nějaký problém bude toto místo kde se vše ukáže.

Naučte své dítě základy

Naučte ho jak se vysmrkat – je naprosto neuvěřitelné kolik dětí se neumí samo vysmrkat a nevědí jak se zbavit odpadků.
Cvičte zavazování tkaniček, zapínání bund/kabátů. Vemte v potaz oblečení, které se snadno oblíka a svlíká.
Ujistěte se, že vaše dítě umí používat koupelnu a toaletu, všechny fáze – otvírání a zavírání dveří, oblíkání a svlíkání, splachování záchodu, mytí a sušení rukou. Poté si s ním projděte celou rutinu ve školce abyste se ujistili, že zná všechny detaily.
Ukažte mu také například jak si rozbalit svačinu a poté ji následně zabalit pokud nebude dojezena. Ujistěte se, že používáte způsob balení s kterým je vaše dítě seznámeno.
Děkuji, prosím, promiňte, omlouvám se, Dobrý den jsou věci,které už by měly děti znát. Také nemluvit s plnou pusou, nekousat a neškrábat jiné děti, vyhazování odpadků také.



Zkuste trávit hodně času v okolí školky

Poté se vašemu dítěti bude zdát, že okolí je známé. Udělejte si pár fotek, bavte se – zkuste s tímto prostředím spojit hezké vzpomínky.


Probuďte je a udržte je vzhůru

Naučte své děti vstávat v časech kdy budou chodit do školky ještě než tam začnou chodit. Přizpůsobte se času ve školce a dítě tak nebude ve stresu poté co se mu změní rutina.

Udělejte si nové přátelé

Zjistěte zda někteří sousedé také nemají děti, které se chystají do stejné školky a zkuste se s nimi zpřátelit. Vaše dítě se bude cítit lépe, pokud tam bude někdo známý.


Buďte silní

Buďte silní a nalepte si na obličej úsměv a vzrušení. Chcete aby vaše dítě odcházelo s pocitem, že nemůžete vystát představu že vás opouští? Nebo chcete aby váš usměvavý obličej bylo to poslední co uvidí než vkročí do nové třídy? Bude nadšené, že jste pyšní z tak velkého kroku.
Pak si můžete poplakat v tajnosti. Miliony rodičů už to udělalo před vámi.
Lajkněte nás pokud vám toto pomohlo. Pokud máte další nápady, nestyďte se a podělte se o ně. Každý rodič vám bude vděčný za pomoc – všichni jsme si tím prošli. Starosti s vyrůstáním.

S láskou

Komentáře

Oblíbené příspěvky