Zvukové puzzle s dětskými říkankami

Proč je hudba důležitá pro batolata?

Batolata prostě milují hudbu.
Určitě to znáte z domova – jakmile uslyší vaše dítě nějakou písničku, začne podupávat a tančit. Neváhejte a začněte dovádět s ním a bavte se všichni.
Není to nic těžkého – aktivní provozování muziky je snadné, dítě velmi brzy objeví radost z bouchání a chrastění, které lze připojit k písničce. Přibližně od dvou let se snaží přidat ke zpěvu písně nebo opakovat rytmická říkadla. Zpívání ukolébavek, písniček nebo říkanek děti uklidňuje. Zpívání aktivuje v mozku jiná centra než běžná mluvená řeč, více působí na emoce. Proto je zpěv ukolébavky pro dítě tolik uklidňující. 

 

Zpívejte dětem, budou chytřejší!

  • Děti mají rády rituály a ukolébavka, písnička či říkanka jsou pokaždé stejné. Tím jsou pro děti předvídatelné. Časem se text naučí a mohou si jej zpívat spolu s rodiči, čímž je písnička či říkanka pro dítě ještě působivější. Některé děti se pak zpíváním písniček či říkáním říkanek uklidňují i samy, protože zjistily, že jim to pomáhá. Zpíváním písniček či říkáním říkanek se dá překlenout i dlouhé čekání či nuda.
  • Zpívání písniček a říkání říkanek se rozvíjí také inteligenci dětí. Trénují si paměť, obohacují slovní zásobu, rozvíjejí hudební inteligenci, učí se jazykovému citu.
  • Naladí se na rodiče a vytvoří se pocit bezpečí.

Tyto skvěle výrobky kombinují ranné učení jazyků - učení se angličtiny skrze dětské říkanky a rozvoj jemné motoriky. NIKDY není moc brzy se začít učit jazyky a hudbu. Děti se rády učí vše skrze hudbu a učí se velmi rychle. Otevřete svému dítěti svět vědomostí s těmito skvělými puzzlemi, budou vás za to milovat.
















Komentáře

Oblíbené příspěvky